"Ez olyan, mintha húsz évvel állították volna vissza azidőt. Sokkal több az energiám.".

Irodalom

A készülék gyártója és a Noviter Kft az Ön megbízható partnere: A készülek gyártója, az amerikai ScottCare Corporation minoségi orvostechnikai eszközöket gyárt. 1989 óta látja el a kardiológusokat és a pulmonológusokat a NICORE ™ ECP rendszerrel, amely fejlett technológia segítségével hatékony ECP terápiát, a beteg
kényelmét, és a rendszer megbízhatóságát bizosítja.

Mi a külso ellenpulzáció (External Counterpulsation, ECP)?

Az ischaemiás szívbetegség még mindig a halálozás egyik fő oka. Stabil angina pectorisban gyógyszeres kezelési lehetőségek, súlyosabb esetben invazív beavatlozás áll a rendelkezésünkre. Akut coronaria szindrómában az invazív, katéteres kezelés vagy esetenként a coronariaműtét az elsődleges, mely jelenleg már széles körben, szinte mindenki számára elérhető.

Annak ellenére, hogy akár a legkorszerűbb kezelési módszert is választjuk, a betegek egy része még mindig panaszos marad, nem tudunk angina (mellkasi fájdalom) mentességet elérni.

Az ilyen, optimálisan beállított gyógyszeres vagy invazív kezelésre nem reagáló angina formát nevezzük refrakter anginának. Ez egy relatíve nem nagy számú beteg populációt jelent, viszont az adott beteg számára a perzisztáló panaszok komoly gondot jelentenek a későbbiekben.
A refrakter angina kezelése jelentős kihívást jelent a kezelő kardiológus számára, tekintettel arra hogy a terápiás lehetőségek beszűkültek. Minden terápiás lehetőség ezen betegek számára széleskörű megfontolást és figyelmet igényel.

Egy új terápiás lehetőséget szeretnénk ismertetni, mely számottevő változást jelent a refrakter anginás betegek számára, ez a külső ellenpulzációs pumpa alkalmazása.

A külsö ellenpulzációs kezelés egy új innovatív módszer a refrakter angina (mellkasi fájdalom) kezelésében, azok számára, akik invazív úton már nem kezelhetők vagy a kezelés sikertelen volt. A lábakra felhelyezett három pár mandzsetta ritmusos felfújása a vért a szív felé tereli visszafelé. A kezelés hatására betegek anginás (mellkasi fájdalom) panaszainak a száma csökken vagy az angina teljesen megszűnik, a terhelési toleranciájuk nő, kevesebb gyógyszert igényelnek a továbbiakban illetve nitroglycerin szükséglet teljesen megszűnhet, emellett az életminőségük is javul. Más módon már nem kezelhető betegek esetében egy új, és talán egyetlen terápiás lehetőség ez a módszer.

Mi történik egy ECP kezelés alatt?

Az ECP kezelés egyszerű és kényelmes procedúra. A beteg lazít a kényelmesen párnázott matracon, míg egy képzett ápoló vagy terapeuta felhelyezi a vérnyomás-mérésnél használat mandzsettákhoz hasonló légmandzsettákat a lábszárak, a combok, és a csípő izmos területeire. A mandzsettákat tömlők kötik össze az ágyalapban található légnyomásos / vákuum szivattyúval.

A beteg egy erős "ölelést" érez, amely felfelé halad a lábszárak felöl a comb és a csípő irányába. Minden ciklus szinkronizálva van elektronikusan az egyedi szívverésekkel. A beteg lazíthat és beszélgethet a látogatókkal, zenét hallgathat, vagy akár szundíthat az egyórás procedura alatt.

Az ECP kúra általában 35 egyórás kezelésből áll. Naponta egy kezelés javasolt a hét 5 napján 7 hétig. Sok beteg már 5 - 10 kezelés után azt jelenti, hogy javulást érez.


This free Dreamweaver template created by JustDreamweaver.com